“Thuisbeleider bij Pantein: een interessante en afwisselende job ”

“De thuisbegeleiders van Pantein begeleiden mensen die de grip op het op het dagelijks leven kwijt zijn”, vertelt Dorette Biemans, thuisbegeleider bij Pantein. “Je kunt daarbij denken aan mensen met psychische problemen, een verstandelijke beperking of ouders die tegen problemen in de opvoeding aanlopen. Thuisbegeleiders komen bij de mensen thuis en gaan samen en met de cliënt en diens omgeving aan de slag om de problemen aan te pakken en de situatie weer goed of leefbaar te maken. 

 

De hulp die wij bieden hangt van de situatie van de cliënt af. Tijdelijke begeleiding richt zich op het weer zelfstandig functioneren. We betrekken hierbij het sociale netwerk en versterken de persoonlijke kracht, sociale vaardigheid en het eigen initiatief van de cliënt.
We begeleiden ook langdurig mensen om de situatie stabiel te houden en achteruitgang te voorkomen. Ook bieden we praktische ondersteuning en begeleiden we mensen bij het zo lang mogelijk thuis wonen.

Thuisbegeleiding Pantein heeft een duidelijke visie van waaruit we werken en het gedachtengoed van Positieve Gezondheid loopt als een rode draad door ons werk. We werken ook veel samen met andere disciplines en instanties om samen de cliënt zo goed mogelijk te begeleiden. Het is een interessante en  afwisselende job’, aldus Dorette.

 

Pantein heeft 5 teams thuisbegeleiding , drie in de regio Veghel–Uden-Oss en twee in Land van Cuijk.


Meer weten
Wil je meer weten over werken bij Thuisbegeleiding Pantein neem dan gerust contact met ons o via 06-13195265 of werken@pantein.nl. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.30 uur. Of kijk bij onze vacatures.