“Werken bij Flexpool Pantein om zoveel mogelijk ervaring op te doen”

 

“Het was nooit de vraag of ik in de zorg zou gaan werken, maar wel in welke richting. En dat weet ik nu, ik heb veel belangstelling voor de acute zorg en wil SEH verpleegkundige worden en het liefst mee op de ambulance.

 

Ik volg mijn eigen pad
0p mijn 15e werkte ik al als vrijwilliger in het patiëntenvervoer van een ziekenhuis in Rotterdam. Ik wilde graag militair verpleegkundige worden en heb een jaar bij defensie de vooropleiding gedaan. Toen ik wist dat ik toch liever in een ziekenhuis wilde werken ben ik geswitcht en nu zit ik in het laatste jaar van de opleiding verpleegkundige niveau 4 in Boxmeer.

 

Ik werk al een paar jaar bij Flexpool Pantein. Dit is ideaal voor studenten. Ik heb op veel verschillende afdelingen en in meerdere teams gewerkt. Daardoor ben ik heel flexibel geworden en heb ik leren improviseren. Je doet veel ervaring op in de Flexpool en het verdient ook prima.

 

Ervaring tot nu
Mijn eerste stage was op een PG (psycho geriatrie) afdeling in een van de zorgcentra van Pantein. Je krijgt een band met de bewoners en weet vrij snel wat iemand fijn vindt. Je kijkt wat iemand nodig heeft om hem/haar een fijne dag te geven.
De tweede stage was op de verpleegafdeling cardiologie /longgeneeskunde van het Maasziekenhuis. Mijn gevoel werd meteen bevestigd, ik wil in een ziekenhuis werken!
De derde stage was bij de thuiszorg. Ook weer heel bijzonder omdat je zo dicht bij de cliënten komt; letterlijk, je bent bij iemand in huis aan het werk. In de thuiszorg heb ik geleerd dat er altijd wel een onderwerp is wat mij en een cliënt verbindt. Het is leuk daar naar op zoek te gaan. Bij de ene cliënt is dat de passie die je deelt voor een mooi boek en bij de ander een zwak voor Bastogne koeken.

 

Ik zit nu in mijn laatste jaar en loop stage in een TBS kliniek. Na deze opleiding ga ik de HBO-V doen in Arnhem. Ik wil graag in die stad wonen. Tot die tijd blijf ik werken bij Flexpool Pantein, hoe meer ervaring hoe beter”.

 

Pantein biedt veel mogelijkheden in werken, leren en ontdekken wat bij je past. Bij Flexpool Pantein kun je ervaring opdoen, doorgroeien of juist even bijkomen en voor jezelf kiezen. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijpantein.nl