Niet zomaar een bijbaan: Leuk werk, ervaring opdoen en goed verdienen

 

Elien is 21 jaar en 3e jaars HBO-V student. In het eerste jaar van haar studie heeft ze stage gelopen bij een van de Zorgcentra van Pantein. Een leuke eerste kennismaking met de zorg. Elien: “ze waren op zoek naar vakantiehulpen. Ik heb dit met beide handen aangepakt. Ik ben begonnen als assistent wonen/zorg, en werk nu (na mijn propedeuse) als Helpende. Naast mijn studie werk ik een aantal uur per week en help de bewoners bij dagelijkse levensverrichtingen. Maar ook samen een kopje koffie of thee drinken, en ik bak ik regelmatig iets lekkers met een aantal bewoners en speel graag een potje rummikub. Er zijn veel leuke activiteiten die je samen met de bewoners kunt doen.”


Werken en ontwikkelen
“Ik ben blij met deze bijbaan, de stof die ik leer tijdens mijn studie kan toepassen in de praktijk, waardoor ik verschillende ervaringen kan opdoen. En ik kom in aanraking met alle facetten van het leven.”

 

Leuk werk en goed verdienen
Het team waar ik werk is leuk en ik word zowel door de bewoners als collega’s gewaardeerd. Als ik klaar ben met mijn 2e jaar HBO-V mag ik weer meer handelingen doen. Dit werk is voor mij een goede leerschool. En weet je, het verdient ook goed ten opzichte van veel andere bijbaantjes (supermarkt of horeca). En ik ben nu ook verzekerd van een baantje in de vakantieperiode, waar ik kan werken zoveel als ik wil.”

 

Waarom Pantein?
“De eerste twee stageplaatsen worden toegewezen via de opleiding. Mijn eerste stage was bij Pantein. Dat was voor mij wel handig omdat het dicht bij huis is. Ik moet nog twee keer stage lopen en dat zou eventueel ook bij Pantein kunnen, bijvoorbeeld in de thuiszorg of in het ziekenhuis. Wat ik fijn vind bij Pantein is dat er voor medewerkers veel interne scholingen zijn, zodat je bijvoorbeeld je medicatie bevoegd- en bekwaamheid kunt halen.”

 

De toekomst
Elien wist al vroeg dat ze de zorg in wilde. Haar droom was om geneeskunde te gaan studeren. Haar moeder is verpleegkundige, en dat was een goed voorbeeld voor “Ik wil na mijn opleiding nog zeker verder studeren, er zijn nog veel mogelijkheden in de zorg, maar dat zie ik wel na mijn HBO-V studie", aldus Elien.

 

Op zoek naar een bijbaan of vakantiewerk
Is een bijbaan of vakantiewerk in de zorg ook iets voor jou? Kijk dan op de vacaturepagina en reageer.