Vrijwilligers Maasziekenhuis

Heb je oog voor de behoeften van anderen?
Vind je het vanzelfsprekend om patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis hartelijk en met respect tegemoet te treden?
Heb je aandacht voor de kleine dingen die zo gewoon lijken, maar het niet altijd zijn?
Krijg je graag waardering voor wat je doet?

Als jouw antwoord “ja” is, heten wij je van harte welkom als vrijwilliger bij Maasziekenhuis Pantein!

Vrijwilligerswerk in het Maasziekenhuis is boeiend en een aanvulling op de primaire taken van ons ziekenhuis. Vrijwilligers werken gemiddeld twee dagdelen per week en zijn werkzaam op verschillende afdelingen. Welke werkzaamheden een vrijwilliger uitvoert, is afhankelijk van zijn of haar ervaring, deskundigheid en motivatie.

Als vrijwilliger kun je bijvoorbeeld bloemen verzorgen op de patiëntenkamers, post rondbrengen, kopieerwerk verzorgen en andere ondersteunende taken voor een afdeling uitvoeren. Ook het vervoer van patiënten met bed of rolstoel gebeurt door vrijwilligers. Ben je technisch? Dan is het repareren en onderhouden van de rolstoelen natuurlijk ook een optie.

En wat dacht je van het bezoeken en activeren van kwetsbare ouderen of gewoon een praatje maken met de patiënt? Ook dat is vrijwilligerswerk en de patiënten waarderen dat enorm.

Begeleiding
De coördinator van het vrijwilligerswerk begeleidt de vrijwilligers. Zij stemt de te verrichten taken zo goed mogelijk op de vrijwilligers af.

Waardering

Maasziekenhuis Pantein waardeert de inzet van iedere vrijwilliger. Dat merk je in de waardering en positieve houding naar de vrijwilligers. Maar ook een professionele begeleiding en een regeling voor reis- en onkostenvergoeding is daarin belangrijk.

Daarnaast wordt er jaarlijks voor de vrijwilligers een dagje uit georganiseerd, zijn ze van harte welkom op de Kerst- inn en zijn ze gratis lid van de personeelsvereniging. Ook zorgt het Maasziekenhuis voor een attentie bij persoonlijke jubilea en andere bijzondere gelegenheden.


Procedure

Voordat je als vrijwilliger aan de slag kunt, word je eerst uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de coördinator vrijwilligers. Zij bespreekt met jou je wensen op het gebied van vrijwilligerswerk en wat je zou kunnen betekenen voor het Maasziekenhuis.

Bij de start van het vrijwilligerswerk worden de gemaakt afspraken vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst vrijwilligers.

Aanmelding
Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen of wil je graag aan de slag als vrijwilliger in het Maasziekenhuis, neem dan contact op met Hellen van der Heijden, coördinator vrijwilligers. Dit kan telefonisch op telefoonnummer : 0485 - 845264 of via mail : he.vdheijden@pantein.nl.


Een brief schrijven kan natuurlijk ook, naar onderstaand adres:
Maasziekenhuis Pantein
t.a.v. mevrouw H. van der Heijden
Coördinator vrijwilligerswerk
Postvak 780
Dokter Kopstraat 1
5835 DV BEUGEN

Wij hopen je graag te ontmoeten.

Aanmelden vrijwilligerswerk

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen of wil je graag aan de slag als vrijwilliger in het Maasziekenhuis, neem dan contact op met Hellen van der Heijden, coördinator vrijwilligers.

 

Telefoonnummer:
0485 - 845264

E-mail:
he.vdheijden@pantein.nl.