Sanne, "Anderen zagen het eerder dan ik "


Anderen zagen het eerder dan ik

Sanne Bos, 24 jaar: “Na mijn middelbare school heb ik een kappersopleiding gedaan. Ik wist al snel dat ik niet in een kapsalon wilde werken. En ik was nog te jong om een eigen zaak te beginnen. Ik had een weekendbaantje in een zorgcentrum. Naast poetsen deed ik spelletjes en activiteiten met de bewoners. Ik hoorde daar vaak: “Sanne, de zorg is echt iets voor jou”. Maar ik zag dat zelf niet zo. Toch ben ik na de kappersopleiding meteen de opleiding Verzorgende IG gaan doen. Via mijn stage kreeg ik al snel een contract aangeboden bij Pantein ‘Op ‘t Hoogveld.’

 

In contact zijn

Ik werkte eerst op een PG afdeling (psychisch) en sta nu op een somatiek (lichamelijk) afdeling. Deze groep cliënten past beter mij. Ik vind het heerlijk om een praatje te maken met de bewoners en echt met hen in contact te zijn. Ik vind het heel fijn als ik samen met mijn collega’s de bewoners een fijne dag kan bezorgen.

 

Verandering bewoners
Mensen worden niet zo snel meer opgenomen in een verpleeghuis. Als je hier komt, is de zorg echt nodig. Dat merk ik ook in het dagelijks werk. De zorg wordt zwaarder en complexer. Wat ik ook zie, is dat sinds corona en de beperkingen rondom bezoek en naar buiten gaan, bewoners fysiek veel hebben ingeleverd. In beweging blijven is toch wel heel belangrijk.

 

Toekomst

Ik denk nog niet zo veel na over mijn toekomst. Ik werk met plezier maar denk dat ik nog wel een opleiding wil gaan doen. Pantein biedt hierin veel mogelijkheden. Tegen de tijd dat het gaat “kriebelen” ga me daar in verdiepen.’’

 

Interesse?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of ben je je aan het oriënteren op een opleiding in de zorg? Maak dan kennis met (een van) onze collega’s. Zij vertellen je graag over hun werk, waarom zij kiezen voor de zorg, wat de opleidingsmogelijkheden zijn en hoe het is om bij Pantein te werken.

Geïnteresseerd in werken bij Pantein? Neem dan contact op via 06-131 952 65. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.30 uur. Of kijk bij onze vacatures.