"Goede samenwerking levert veel op"

 

Wineke Kusters (40 jaar) is wijkverpleegkundige bij zorgcentrum Norbertushof in Gennep. Na haar HBO-V heeft Wineke ruim 16 jaar in het Maasziekenhuis gewerkt. Eerst op de afdeling interne/neurologie, daarna op de stroke-care unit. “Daar is ‘het zaadje’ voor de ouderenzorg geplant”, lacht Wineke. “Op die afdeling begeleid je veel (oudere) mensen na een beroerte.”

 

Balans werk en privé
“Toen ik kinderen kreeg, wilde ik graag werk doen dat beter bij mijn privésituatie paste. Via een omweg belandde ik op de endoscopieafdeling van het Maasziekenhuis. Ik heb daar jaren met veel plezier gewerkt. Toen de kinderen groter werden was er een moment van bezinning. Ik besloot de overstap te maken naar de ouderenzorg. Daar heb ik geen moment spijt van, ik voel me hier helemaal op mijn plek.”

 

Veel mogelijkheden
"Het is fijn dat ik bij Pantein zoveel mogelijkheden heb gekregen, ook op het gebied van scholing. En ook op andere gebieden is er veel mogelijk. Ik heb nu een coördinerende rol bij het ondersteunen van teams, werving van personeel, zorgen dat stagiaires op de goede plek zitten, et cetera. Ik ben in mijn dagelijks werk steeds op zoek naar kansen en mogelijkheden.”

 

Interesse?
Ook geïnteresseerd in Werken bij Pantein? Neem dan contact op of kijk bij onze vacatures.