Assistent Zorg & Welzijn Niveau 1

Gecertificeerd opleiden

Wil je graag in de zorg werken maar heb je hiervoor geen diploma? En wil je liever geen hele opleiding volgen? Dan biedt Pantein je de mogelijkheid om een kort scholingstraject Individuele Basiszorg te volgen waarbij je een landelijk erkend MBO certificaat behaalt. Hiermee kun je sneller aan het werk in de zorg en kun je alsnog doorstromen naar een beroepsopleiding.

Assistent Zorg & Welzijn

Wil jij graag zorg ondersteunende werkzaamheden uitvoeren in de ouderenzorg? Een bijdrage leveren aan een veilige leefomgeving? En ondersteunen bij persoonlijke zorg? Dan kun je een korte MBO-scholing Individuele Basiszorg volgen.
Tijdens de scholing individuele Basiszorg leer je dat je:

 • als Assistent Zorg & Welzijn verantwoordelijk bent voor het uitvoeren van ondersteunende werkzaamheden ten behoeve van het welzijn van cliënten en daarmee bijdragen aan een prettige dag;
 • waar het kan de cliënt de regie heeft en meedoen en zelfstandigheid gestimuleerd worden. De cliënt en zijn voorkeur staan centraal;
 • als Assistent Zorg & Welzijn onderdeel bent van een zorgteam en je samenwerkt met collega’s. Jullie stemmen de werkzaamheden met elkaar af;
 • De pijlers voeding, welzijn en zorg zijn de basis van de dienstverlening. Een gastvrije ontvangst en een schone, huiselijke omgeving zijn daar onderdeel van.

Wat houdt het in?

 • Werken en leren: Het aantal uren dat je werkt, bespreek je met je manager.
 • Inhoud: De inhoud van scholing biedt kennis en vaardigheden aan die nodig zijn om de werkzaamheden goed en verantwoord uit te kunnen voeren:
  – Aanleren van dienstverlenende taken zoals het bereiden en ondersteunen bij maaltijden;
  – Bijdragen aan een veilige omgeving en ondersteunen bij persoonlijke verzorging;
  – Tijdens de scholing komen de volgende ziektebeelden aan bod: dementie, reuma, CVA, astma, COPD, delier, depressie, hart- en vaatziekten;
  – Daarnaast leer je ook specifieke handelingen aan zoals transfer, ondersteunen bij aan- en uitkleden en wassen van de zorgvrager.
 • Kosten: Pantein betaalt de kosten van de scholing voor jou.
 • Duur: Voor de theorie volg je 12 weken lang een halve dag les bij een ROC.
 • Overeenkomst: Je hebt een leer-arbeidsovereenkomst. Het aantal uren per week bespreek je met je manager.
 • Salaris: Je krijgt meteen een salaris.
 • Certificaat: De scholing wordt afgesloten met een erkend mbo-certificaat op niveau 2.

Het scholingstraject individuele basiszorg is mogelijk bij de zorgcentra van Pantein. Per jaar zijn meerdere startmomenten mogelijk. Lees hier meer over via MijnSBB – Kwalificatieregister.

Interesse?

Voor meer informatie over gecertificeerd opleiden, neem contact op met het secretariaat opleidingen via sec_opleidingen@pantein.nl of bel naar 06-23 91 38 09. Je kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

 

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 10 MB.
Zorgopleidingen zoals Assistent Zorg & Welzijn Niveau 1