John

"Hier kun je het verschil maken"

Gekozen voor een klein ziekenhuis

De vijver van Nederlandse ziekenhuizen voor voldoende anesthesie- en operatieassistenten is niet zo heel groot. Dat is een probleem. Voor degenen die als anesthesie- of operatieassistent aan het werk willen, ligt de wereld juist aan hun voeten. Klinkt luxe. Maar ook dat kan een probleem zijn. Want waar moet je zijn als je niet in een ‘dertien-in-een-dozijn-omgeving’ terecht wilt komen? Voor John Weerepas (56), anesthesieassistent in Maasziekenhuis Pantein, is dat een uitgemaakte zaak: in Boxmeer!

Weerepas zit al zo’n twintig jaar in het vak. Na gewerkt te hebben in verschillende ziekenhuizen in Friesland en Overijssel, kwam hij twee jaar geleden naar het Maasziekenhuis. Toen nog niet zo vakinhoudelijk gedreven – zijn partner komt uit Beek en Donk en een beetje dichtbij werken is wel handig. ‘Maar het had ook Helmond of Nijmegen kunnen worden. Ik heb expres een klein ziekenhuis uitgekozen omdat ik graag het verschil voel tussen er zijn en er niet zijn’.

Pluspunten

Inmiddels ziet Weerepas veel scherper de pluspunten van het werken in het Maasziekenhuis. ‘Als je klaar bent met je opleiding, kun je grofweg kiezen tussen een academisch ziekenhuis of een perifere omgeving, een kleiner, algemeen ziekenhuis. Ik voel veel voor het kleinschalige, maar ik wil ook wel eens ‘grotere dingen’ doen. Door de samenwerking met het Radboudumc en met de Sint Maartenskliniek kan dat hier in Boxmeer. Wat kinderorthopedie betreft, zitten we bijna in een academische setting’.

Samenwerking

De intensieve samenwerking met het Radboudumc betekent dat het Maasziekenhuis steeds vaker veelvoorkomende eenvoudigere behandelingen overneemt van het Radboudumc. Daarbij gaat het om patiënten uit de regio Boxmeer. Die ontwikkeling past goed in de door het ministerie en de verzekeraars gewenste ontwikkeling om in de academische centra de hoogcomplexe zorg en wetenschappelijk onderzoek te concentreren. Daarnaast werkt het Maasziekenhuis, in huis, nauw samen met de Sint Maartenskliniek, de specialist op het gebied van houding en beweging. Ook de Sint MaartensKinderkliniek is gevestigd in het Maasziekenhuis. Door de intensieve samenwerking en de uitbreiding daarvan, bouwen we samen met de kinderorthopedie van de Sint Maartenskliniek aan een landelijk expertisecentrum kinderorthopedie.

Extreem leuk

Weerepas: ‘Die intensieve samenwerking met academische en gespecialiseerde ziekenhuizen biedt extra uitdagingen die je niet verwacht in een klein ziekenhuis. Op werktechnisch gebied is hier veel meer te doen. Als je daar op uit bent, is het Maasziekenhuis een extreem leuke werkplek’.

Ruimte voor personal touch

Er is in zijn ogen nóg een belangrijk pluspunt te noteren: de balans tussen hard werken en daar persoonlijke voldoening uit kunnen putten. ‘Ik voel hier de ruimte om een personal touch mee te geven aan de dingen die ik doe. We opereren hier bijvoorbeeld veel kinderen met rugproblemen. Met die patiëntjes probeer ik voor de operatie altijd persoonlijk kennis te maken. Na afloop, als ze op de recovery liggen met de ouders erbij, ga ik dan nog even terug. En dan ervaar ik vaak dat je ook terugkrijgt wat je erin hebt gestopt’. En met een brede lach: ‘Ja, ik heb echt het gevoel dat ik hier in mijn eigen winkel werk’.

Het operatiekamercomplex ligt op de 2 etage van het ziekenhuis en bestaat uit 5 lichte operatiekamers, met (in) direct daglicht, 2 poliklinische behandelkamers, verkoeverkamer, receptie...

Direct naar de vacature

Interesse?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of ben je je aan het oriënteren op een opleiding in de zorg? Maak dan kennis met (een van) onze collega’s. Zij vertellen je graag over hun werk, waarom zij kiezen voor de zorg, wat de opleidingsmogelijkheden zijn en hoe het is om bij Pantein te werken.

Meer verhalen

“We horen vaak dat er bewondering is voor ons werk”

Gabriëlle , Verzorgende IG

“Ik werk nu vijf jaar in het team terminale nachtzorg thuis. Het werk boeit me...

Lees het verhaal

“Werken vanuit mijn hart dat is een fijn en goed gevoel”

Anatolie, Helpende Plus

“Ik woon 20 jaar in Nederland. Via contacten in de kerk maakte ik kennis met...

Lees het verhaal

“Elke dag plezier maken met de cliënten”

Ton, Verzorgende IG

“Ik ben jarenlang bakker geweest. Door omstandigheden kwam ik thuis te zitten. Een goede vriend...

Bekijk de video