Francis

'Korte lijntjes en een hecht team'

“Ik ben Helpende Plus en werk 13,5 jaar bij Pantein. Die plus betekent dat je bepaalde handelingen, zoals medicatie geven, mag doen. Ook kom je bij cliënten met een wat complexere zorgvraag. Ik vind dat een mooie verdieping van dit werk. Om Helpende Plus te zijn heb ik een half jaar scholing gehad op het ROC. Een soort opfriscursus die goed en interessant was om te doen.
Omdat ik van uitdaging houd ben ik naast mijn werk als Helpende ook praktijkbegeleider voor de teams in Uden. Dat houdt in dat ik (nieuwe) collega’s Helpende begeleid en zij met vragen bij mij terecht kunnen. Heel leuk vind ik dat. Ik ben makkelijk en laagdrempelig bereikbaar voor collega’s. Het is fijn voor de client en voor collega’s als je ze kunt helpen. Ik zeg altijd, bij twijfel gewoon naar mij bellen, liever 10 keer bellen voor niets dan 1 keer niet en een fout maken. Ik krijg vaker te horen dat collega’s me heel betrokken vinden, voor mij hoort dat gewoon bij dit werk.

Kwaliteiten

Een Helpende heeft belangstelling hebben voor mensen, kan goed luisteren en heeft oog hebben voor de behoeften van de cliënt. Ook moet je het leuk vinden om zelfstandig te werken en bij verschillende mensen thuis te komen. En je moet goed kunnen samenwerken met de verzorgenden en verpleegkundigen. Samen zorg je ervoor dat de cliënten zo lang mogelijk thuis blijven wonen. De lijntjes onderling zijn kort en we vormen een (h)echt team om de cliënt. Dit klinkt allemaal heel serieus, dat is het ook, maar we hebben het ook erg gezellig

Nieuwe collega’s

We hebben ruimte voor nieuwe collega’s Helpende Plus. We kijken hiervoor ruim om ons heen. Zo komen leerlingen van het praktijkonderwijs een ‘snuffelstage’ bij ons doen. We merken dan dat ze nog geen beeld hebben van werken in de thuiszorg. Na zo’n stage is dat anders. Naast jongeren willen we ook graag bij de ‘oudere” groep mensen in beeld komen. Mensen die het leuk vinden om een carrièreswitch naar de zorg te maken. En dat kan heel goed bij Pantein. Wij bieden leuke werkplekken, scholingsmogelijkheden en er is veel aandacht om je kennis en deskundigheid te (blijven) ontwikkelen.”

Interesse?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Misschien is de vacature ‘Helpende Plus’ dan interessant voor jou.

Geïnteresseerd in werken bij Pantein? Neem dan contact op via 06- 23 91 38 09. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.30 uur. Of kijk bij onze vacatures.