Linda, Marianne en Wilma

Dat ze alle drie bij Pantein werken is toeval. Moeder Wilma werkt er het langst. Zij heeft haar dochters nooit gepusht om bij Pantein te gaan werken. Na jaren runnen van een eigen horecazaak begon ze in ’95 als facilitair medewerker op de kinderafdeling en later op afdeling Chirurgie van het Maasziekenhuis. “De dynamiek daar is groot en daar houd ik van. Ik kan niet zo goed stilzitten”, vertelt Wilma.

Linda

Haar dochters beginnen te lachen, “we hebben het van geen vreemde”. Zo heeft Linda (40 jaar) de oudste dochter na de PABO gewerkt in het speciaal basisonderwijs. Omdat ze meer wilde leren over het gedrag van kinderen heeft Linda pedagogische wetenschappen gestudeerd. Na een stage in het Maasziekenhuis kreeg ze daar een vaste aanstelling. Een paar jaar later heeft ze de opleiding tot GZ-psycholoog gedaan en zich bekwaamd in diverse behandeltechnieken, waaronder medische hypnose. Linda: “Soms vragen problemen om een andere benadering en kan (zelf)hypnose mensen helpen bij het beïnvloeden van angst en langdurige pijnklachten”. Linda werkt al 15 jaar in het Maasziekenhuis, een omgeving die helemaal bij haar past. De samenwerking tussen het brein en het lichaam boeit haar enorm.

Naast haar baan bij Pantein heeft ze samen met andere zorgverleners (van verschillende organisaties) een bedrijf opgericht dat trainingen geeft aan mensen die in de zorg werken. Zorgverleners leren hoe ze meer bewust non-verbale communicatie, positieve taal (Focustaal) en afleidingstechnieken kunnen inzetten om pijn en angst te verminderen en het comfort voor de patiënt te vergroten. Linda: “zorgverleners leren in de training Skills4comfort wat ze zelf kunnen doen om het gedrag van de patiënt gunstig te beïnvloeden”. Ook in het Maasziekenhuis geeft Linda de focustaaltrainingen, met als doel het comfort voor de patiënten te verhogen. “Comfort gerichte zorg waar Focustaal een onderdeel van is, is mijn en onze missie geworden”, zegt Linda met een grote lach op haar gezicht.

Marianne

Haar 2 jaar jongere zus Marianne is ook enorm gedreven en heeft na jaren van werken en opleidingen volgen ook ontdekt waar haar hart ligt. “Ik heb ook de PABO en de opleiding tot gespecialiseerd beroepsleerkracht gedaan. Toen ik daarmee klaar was, lagen de banen niet voor het oprapen. Ik heb lange tijd in de vervangerspool gewerkt, waarbij het onzeker was of je wel/geen werk had. Deze onrust was niet fijn en ik besloot uit te kijken naar ander werk. Ik ontmoet en werk graag met andere mensen en heb daarom in de horeca en een kledingzaak gewerkt. In 2012 kreeg ik een tip van mijn tante voor een baan bij de receptie van Pantein. Een erg leuke baan en toen ik eerste medewerker werd kreeg ik ook de kans om een managementopleiding te volgen. Een paar jaar geleden kwam er een vacature bij het directiesecretariaat van het Maasziekenhuis. Ik werk daar alweer 7 jaar. Om mijn werk beter te kunnen doen heb ik ook een opleiding managementassistent gevolgd. Ik heb het goed naar mijn zin. Ik hou van dingen regelen, organiseren, zorgen dat alles op rolletjes loopt en anderen ontzorgen. Daarnaast vind ik het verzorgen van gasten op een warme, vriendelijke en behulpzame manier heel fijn om te doen, dat maakt me gelukkig in mijn werk”.

Wilma

Moeder Wilma (65) heeft ruim 30 jaar gewerkt bij Pantein. “Toen ik begon als facilitair medewerker bij de afdeling chirurgie deed ik alles; met de patiënt naar de bloedafname of naar de OK. Daarna lag de focus op voedingsassistente en roomservice. Ook dat veranderde na een paar jaar weer. Ik heb altijd plezier gehad in mijn werk. Mijn man is al een aantal jaar met pensioen. We vonden het allebei tijd worden om meer samen te doen. Dus ik geniet sinds ongeveer 2 maanden ook van mijn pensioen. Mijn man zegt dat hij het sinds ik thuis ben veel drukker heeft dan de afgelopen 7 jaren. Ik kan niet stil zitten he, dus er zijn best wat klussen die we nu samen kunnen doen”’, zegt Wilma lachend.

Het werk mee naar huis?

“Of wij veel over werk of Pantein praten als we elkaar zien? Nee, dat valt eigenlijk heel erg mee”, zegt Linda. “Sowieso niets inhoudelijks over ons werk”. Marianne: “Als we elkaar zien kletsen we over van alles, het werk komt niet vaak ter sprake”. Wilma: “en als we het er over hebben zijn het meer de algemene dingen”.

Werk dat ertoe doet

Als je kiest voor werken in de zorg is dat waarschijnlijk omdat je betekenisvol werk wilt doen, iets voor anderen wilt betekenen. Wilma, Linda en Marianne doen dat bij Pantein, op heel verschillende manieren. Wil jij werken in een organisatie die je veel ontwikkelingsmogelijkheden biedt en waar jouw werk ertoe doet? We hebben veel leuke vacatures en opleidingsmogelijkheden.

Interesse?

Geïnteresseerd in werken bij Pantein? Neem dan contact op via 06- 23 91 38 09. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur. Of kijk bij onze vacatures.