Gabriëlle

"We horen vaak dat er bewondering is voor ons werk"

“Ik werk nu vijf jaar in het team terminale nachtzorg thuis. Het werk boeit me nog iedere dag. En wat ik kan doen en betekenen voor de client en de familie geeft mij veel voldoening.
Voor de client en familie is het vaak een onbekende en onzekere situatie. Ik kan hierin duidelijkheid, rust en vertrouwen bieden. Met mijn ervaring geef ik uitleg over het proces van sterven en creëer ik rust.

Rust

In veel gevallen zie je dat de partner en/of kinderen overdag aanwezig zijn en zorgen voor hun familielid. De nachten zijn vaak onrustig omdat ze ‘met een half oor blijven luisteren’ en zorgen. En dat al langere tijd. Je ziet dat er rust komt op het moment dat ik, of een van mij collega’s komt. Wij nemen ze de zorg voor dat moment uit handen.

Belangrijk

Ik sta er vaak van versteld, dat wanneer ik als vreemde ergens binnen kom, mensen na een half uur gaan slapen en de zorg voor hun dierbare aan mij toevertrouwen. Dat vind ik elke keer weer een hele eer. Het laat zien hoe belangrijke deze zorg is!

Er zijn en aandacht geven

Vijf jaar geleden heb ik de overstap van de reguliere thuiszorg naar het terminale nachtzorgteam gemaakt. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. En met dit werk kan ik werk en de zorg voor mijn gezin goed combineren. Als de kinderen naar bed gaan, ga ik werken. Als ik ga slapen zijn zij op school. En tussen 15.00 en 22.00 uur, wanneer ze me het hardste nodig hebben, ben ik thuis.
Het mooie van mijn werk is dat ik echt tijd heb voor de cliënt en familie, er zijn en aandacht geven doet hen goed.

Luisterend oor en hand vasthouden

Iedere situatie is anders. Soms werk ik in een hospice en zorg dan voor meerdere cliënten. Als ik bij iemand thuis kom zorg ik voor de client en ben ik er ook voor de partner en/of de kinderen.
Wij horen vaak dat er bewondering is voor ons werk; een luisterend oor bieden of een hand vasthouden betekent al veel”.

Interesse?

Geïnteresseerd in werken bij Pantein? Neem dan contact op via 06- 23 91 38 09. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur. Of kijk bij onze vacatures.

Hou jij ervan om niet te weten hoe je nachtdienst zal verlopen? En ben jij op je best als je moet inspelen op acute en...

Direct naar de vacature

Interesse?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Misschien is de vacature ‘Verzorgende IG Nachtzorg’ dan interessant voor jou.

Geïnteresseerd in werken bij Pantein? Neem dan contact op via 06- 23 91 38 09. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.30 uur. Of kijk bij onze vacatures.