Milou

"Hollen of stilstaan, ik houd van de dynamiek op de IC"

Aan de slag

Milou Broeren is verpleegkundige op de IC van Maasziekenhuis Pantein.
‘Tijdens mijn opleiding verpleegkunde op het ROC in Nijmegen, heb ik ervaring opgedaan met verschillende doelgroepen. Ik heb stage gelopen in de ouderenzorg, de psychiatrie en op verschillende afdelingen in een ziekenhuis. Toen ik klaar was met de opleiding ging ik aan de slag in het Maasziekenhuis. Eerst via de flexpool als verpleegkundige op de Short Stay en Chirurgie, waarna ik een vast contract kreeg op afdeling Chirurgie. Via de vervolg opleiding ‘Verdieping Snijdende Specialisme’ maakte ik kennis met de IC. Dat vond ik zo interessant dat ik nu al weer 4 jaar op de IC werk.

Hollen of stilstaan

Ik vind de zorg voor patiënten op de IC heel waardevol. Als IC-verpleegkundigen bewaken wij onder andere de vitale functies van de patiënt. Samen met de intensivist bespreken we de patiënt, waarbij de arts de behandeling bepaalt. Dit met het doel: snel herstel van de patiënt. Het is ook een hectische afdeling; het is hollen of stilstaan en iedere dag is anders. Het klinkt misschien wat vreemd, maar ik houd van de sfeer op deze afdeling: je werkt intensief samen, deelt spannende, mooie en verdrietige momenten met elkaar. Maar daarnaast hebben we het ook gezellig met elkaar. We zijn een hecht en kundig team.

Bijzonder

De patiënten op een IC houden we continue goed in de gaten. Hun vitale functies kunnen namelijk instabiel zijn of bedreigd worden. Als verpleegkundige sta je heel dicht bij de patiënt en diens familie. Dat vind ik telkens weer bijzonder om te ervaren. Zo ook wanneer een patiënt die aan de beademing ligt wakker wordt en je bent erbij als zij/hij de ogen open maakt.

Nieuwe perspectieven

Ik wil me in de toekomst nog wel verder specialiseren in de zorg op de IC. Je krijgt hier namelijk wel de mogelijkheid om verschillende specialisaties te volgen. En met de komst van nieuwe intensivisten gaan we de zorg uitbreiden. Dat biedt nieuwe perspectieven en uitdagingen.

Moederschap

Het moederschap in combinatie met werk gaat mij goed af. De kinderen kunnen naar de opvang of naar opa en oma. Het is een fijne combinatie om mijn eigen dingen te kunnen blijven doen op het werk om vervolgens thuis lekker bij mijn gezin te zijn.

Interesse?

Geïnteresseerd in werken bij Pantein? Neem dan contact op via 06- 23 91 38 09. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur. Of kijk bij onze vacatures.

Neem contact op

Heb je een vraag, neem dan gerust contact op. We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur.

Stel je vraag