Sanne

"Ik vind het heerlijk om ’alleen’ te werken"

Ik wilde graag iets betekenen voor anderen

Sanne van der Velden 33 jaar, verpleegkundige: “Ik heb al op jonge leeftijd kennis gemaakt met de zorg. Toen ik 14 jaar was werd mijn vader ongeneeslijk ziek. We kwamen veel in het ziekenhuis en ik had bewondering voor het werk van de verpleegkundigen. Zij waren heel belangrijk en probeerden ons zo goed mogelijk te helpen en te begeleiden. Toen ik zelf voor de keuze stond wat ik zou gaan leren na de middelbare school wist ik dat ik de verpleging in wilde. Ik wilde graag iets betekenen voor anderen.

Ik heb tijdens mijn opleiding in een zorgcentrum, ziekenhuis en bij de thuiszorg gewerkt. Dat laatste sprak me het meeste aan. Ik ben na mijn opleiding meteen bij Thuiszorg Pantein gaan werken. De reden hiervoor was tweeledig; ik vind het heerlijk om ’alleen’ te werken en de verantwoordelijkheid te hebben voor de zorg voor mijn cliënten. Je bent te gast bij de mensen thuis en komt letterlijk en figuurlijk heel dicht bij je cliënt en diens familie. Je bouwt een band op met elkaar en probeert er voor te zorgen dat iemand zo fijn mogelijk thuis kan (blijven) wonen.

Zo lang mogelijk thuis

Wat dat betreft is er in de afgelopen jaren veel ten goede veranderd. De meeste mensen zijn het liefst thuis in hun eigen vertrouwde omgeving. Ook als ze ziek zijn is het fijn als ze met de juiste zorg zo lang mogelijk thuis kunnen blijven. En daar zorgen wij voor.

Dichtbij huis werken

Het is ook fijn dat ik dichtbij huis werk. Ik heb inmiddels drie kleine kinderen. Langere reistijden zijn dan niet fijn. Ik stap thuis in de auto en ben vaak zo bij mijn cliënten. Onderweg geniet ik van het mooie, landelijke karakter van deze regio. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. En als het even kan doe ik mijn route op de fiets.

Dingen die mijn werk boeiend maken

Ik denk wel eens na over wat ik nog zou willen, misschien wel een opleiding tot gespecialiseerd verpleegkundige of HBO-V. Maar dan moeten de kinderen eerst wat groter zijn. Ik doe nu veel dingen die mijn werk ook heel boeiend maken. Zo ben ik werkbegeleider, examinator, Pantein ambassadeur en zit ik in de klankbordgroep van de OR. Pantein is een organisatie waar je veel kunt doen en leren en waar je veel mogelijkheden krijgt aangeboden.”

Interesse?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Misschien is de vacature 'Verpleegkundige, Thuiszorg' dan interessant voor jou.

Geïnteresseerd in werken bij Pantein? Neem dan contact op via 06- 23 91 38 09. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.30 uur. Of kijk bij onze vacatures.

Neem contact op

Heb je een vraag, neem dan gerust contact op. We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur.

Stel je vraag