Bij Pantein streven we naar de beste zorg, en daarvoor hebben we enthousiaste en toegewijde medewerkers nodig. Overweeg jij om de opleiding Helpende Plus te volgen? Of ben je al werkzaam als Helpende en wil je je vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Dan ben je bij Pantein aan het juiste adres. In deze blog leggen we je uit wat je als Helpende Plus doet en wat de opleiding voor jouw toekomst betekent.

Het verschil tussen Helpende en Helpende Plus

Direct naar vacatures leerwerktraject Helpende Plus

Als Helpende heb je een niveau 2-opleiding nodig en beheers je de állerbelangrijkste zorgvaardigheden: van het ondersteunen bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) tot het uitvoeren van huishoudelijke taken en het bieden van steun aan mensen die zorg nodig hebben. Het belang van jouw werk is groot: door jou kunnen zorgvragers zo lang mogelijk zelfstandig wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. En wanneer ze niet meer thuis kunnen wonen, ondersteun jij hen in één van onze zorgcentra. Met de Helpende Plus-opleiding gaan we een stap verder. Hier leer je extra zorgtaken, zoals het assisteren bij de verzorging van patiënten met dementie en chronische lichamelijke aandoeningen. Ook mag je als Helpende Plus bepaalde medicatie toedienen. En dat opent deuren naar meer gespecialiseerde en verantwoordelijke functies binnen de zorgsector.

De opleiding Helpende Plus: wat kun je verwachten?

Jouw carrière in de zorg begint bij de BBL-opleiding Helpende. Deze opleiding wordt aangeboden op verschillende locaties in het land, waaronder Summa College Eindhoven, Koning Willem 1 College ’s-Hertogenbosch en ROC Nijmegen, maar ook op vele andere plekken. Tijdens de opleiding ga je één dag per week naar school en werk je minimaal 20 uur per week in een klein en zelfstandig team van Pantein. Je kunt aan de slag in zowel de thuiszorgteams als in onze zorgcentra. We hebben diverse locaties verspreid over de regio, zodat je altijd bij een locatie bij jou in de buurt kunt werken. Een greep uit onze locaties: Oss, ‘s-Hertogenbosch, Veghel, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Mill, Sint Anthonis, Grave, Venray, en nog veel meer. Na 1,5 tot 2 jaar ben je officieel Helpende.
Wil je daarna doorgroeien naar Helpende Plus? Geef jouw zorgcarrière een boost met onze versnelde opleiding Helpende Plus. Tijdens de opleiding ga je fulltime naar school en loop je verschillende praktijkstages. En na slechts 12 weken ben je een gediplomeerde Helpende Plus.

Direct naar de vacatures leerwerktraject Helpende Plus

Opleidings­eisen

Voor het deelnemen aan de opleiding moet je voldoen aan een aantal eisen. Zo heb je bijvoorbeeld een VMBO-diploma nodig, maar er zijn ook mogelijkheden om vanuit een ander beroep een overstap te maken (zij-instromers). Belangrijk is dat je flexibel bent en bereid bent om wisselende diensten te draaien, inclusief avonden, weekenden en feestdagen.

Jouw profiel

Om succesvol te zijn als Helpende Plus heb je een aantal belangrijke eigenschappen en vaardigheden nodig:

  • Je kunt je inleven in een ander
  • Je bent geduldig
  • Je kunt duidelijk communiceren
  • Je bent gastvrij en kunt goed omgaan met verschillende mensen
  • Je werkt moeiteloos samen met collega’s
  • En je komt graag in actie en bent een doorzetter
Helpende Plus bij Pantein

Verder krijg je te maken met het tillen en ondersteunen van de patiënt en het uitvoeren van andere handelingen die bij jouw beroep horen. Bovendien is het belangrijk dat je oplettend bent en op tijd bijzonderheden kunt signaleren. Tot slot staan respect, integriteit, ordelijkheid, hygiëne en gevoel voor het menselijk lichaam altijd voorop.

Arbeidsvoor­waarden bij Pantein

Leren en werken bij Pantein biedt allerlei voordelen. We vergoeden bijvoorbeeld je schoolspullen, lesgeld, reiskosten en lestijd. Daarnaast kun je natuurlijk rekenen op een passend salaris, afhankelijk van jouw vooropleiding en werkervaring. Wij investeren graag in jouw groei en ontwikkeling.
We belonen graag onze medewerkers. Als je de BBL-opleiding volgt en bij ons werkt, kun je gebruik maken van aanvullende arbeidsvoorwaarden die jij zelf kiest. Denk aan een fiets, computer, laptop, tablet, telefoon, bedrijfsfitness- of studiekostenregeling en een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,33%.

Enthousiast?

Klaar om je carrière in de zorg naar een hoger niveau te tillen? Bekijk onze vacatures voor Helpende Plus en solliciteer vandaag nog. Pantein biedt jou de kans om te groeien, te leren en bij te dragen aan de best mogelijke zorg. Sluit je aan bij ons team en maak het verschil in de levens van anderen. Ontdek meer over een carrière als Helpende Plus en bekijk onze actuele vacatures op www.werkenbijpantein.nl.

“Werken vanuit mijn hart dat is een fijn en goed gevoel”

Anatolie, Helpende Plus

“Ik woon 20 jaar in Nederland. Via contacten in de kerk maakte ik kennis met...

Lees het verhaal

“Korte lijntjes en een hecht team”

Francis, Helpende Plus

“Ik ben Helpende Plus en werk 13,5 jaar bij Pantein. Die plus betekent dat je...

Lees het verhaal