Een BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) is een opleiding waar werken én leren gecombineerd wordt en waarbij je in dienst bent van een erkend leerbedrijf, bijvoorbeeld Pantein. Vaak ga je één dag per week naar school. Op de andere dagen ben je aan het werk en pas je het geleerde meteen toe in de praktijk.

Werken en leren combineren

Pantein biedt diverse mogelijkheden voor BBL opleidingen en ook opleidingen samen met partners zoals MaasZorgWerkt (een initiatief van Pantein, GGZ en Dichterbij) en bijvoorbeeld Lefgozers, een sneltraject van 1,5 jaar voor zij-instromers in Noord-Brabant. Op deze pagina vind je de nodige informatie. Wij hopen dat je net zo enthousiast bent als wij!

BBL opleidingen bij Pantein

Een BBL opleiding bij Pantein bestaat altijd uit een combinatie van werken én leren waarbij Pantein het erkende leerbedrijf is. Je kiest zelf de opleider waar je het onderwijs volgt.

Via Pantein bieden we de volgende mogelijkheden:

MaasZorgWerkt: 3 in 1

Wil jij opgeleid worden als verpleegkundige van de toekomst? MaasZorgWerkt is een initiatief van drie grote zorgwerkgevers in Noordoost Brabant en Limburg: Dichterbij, GGZ Oost-Brabant en Pantein.

Lees meer over Maaszorgwerkt
Een BBL opleiding bij Pantein bestaat uit een combinatie van werken én leren

Lefgozer: sneltraject

Pantein is aangesloten bij Lefgozer. Lefgozer biedt een leerwerk-traject waarbij je in 1,5 jaar (in plaats van 3 jaar) opgeleid wordt tot een volledig gediplomeerde zorgprofessional. Bij Pantein is dat Verzorgende IG op MBO 3 niveau.

Lees meer over Lefgozer
BBL opleiding via Lefgozer