Bregje

"Ik kon kiezen, of in de bijstand of een baan zoeken"

Ik wilde een leuke baan

“Na mijn scheiding kon ik kiezen, of in de bijstand of een baan zoeken. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik wilde graag een leuke baan. Al snel ging ik aan de slag als huishoudelijke hulp. Leuk om met veel verschillende mensen in contact én bij hen thuis te komen. De diversiteit was groot! Omdat ik goed kan luisteren en rustig en flexibel ben kreeg ik steeds vaker de “moeilijke cliënten”.

Nieuwe uitdaging

Zo kwam ik ook in contact met de thuisbegeleiders van Pantein. Een collega vond mij goed in mijn werk en vroeg of ik wilde werken bij de thuisbegeleiding. Een mooie nieuwe uitdading en ik ben inderdaad vrij snel overgestapt. Ik mocht meteen een opleiding volgen en werk nu ruim 10 jaar als thuisbegeleider. Het is leuk werk en ik krijg veel verantwoordelijkheid én ruimte om zelf mijn werk in te delen. Dat was toen de kinderen klein waren heel belangrijk. Nu de kinderen groot zijn werk ik meer, dat is ook wel een luxe”.

Samen de problemen oplossen

Thuisbegeleiding Pantein heeft zich de laatste jaren flink ontwikkeld. ‘Wij komen bij mensen die door persoonlijke omstandigheden, een moeilijke gebeurtenis in hun leven of het ontbreken van een vangnet zelf hun problemen niet kunnen oplossen. Het gaat vooral om cliënten met (psychische) problemen door een scheiding, verlies van baan of partner en verslaving. Wij begeleiden ze bij het plannen en organiseren van het dagelijks leven zoals: vergroten van het sociale netwerk, op orde brengen van de administratie en/of financiën en hulp bij de opvoeding. Ik vind het afwisselend en dankbaar werk. En soms is het ook best moeilijk of verdrietig, maar dat hoort erbij als je met mensen werkt. Dat maakt het juist bijzonder’.

Interesse?

Geïnteresseerd in werken bij Pantein? Neem dan contact op via 06- 23 91 38 09. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur. Of kijk bij onze vacatures.

Neem contact op

Heb je een vraag, neem dan gerust contact op. We zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 16.00 uur.

Stel je vraag