Zoek jij een afwisselende baan waarin je echt het verschil kunt maken? Als Verzorgende IG bij Pantein is echt elke dag anders. Je helpt mensen, vaak ouderen, die jouw hulp goed kunnen gebruiken. De opleiding Verzorgende IG is een BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) speciaal voor mensen met talent voor de zorg. Mensen zoals jij! Of je nu nog op school zit, al ergens werkt en eens iets heel anders wilt, wij willen jou graag beter leren kennen.

Waarom kiezen voor de opleiding Verzorgende IG bij Pantein?

De opleiding Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) leidt je op voor een baan waarin je echt het verschil kunt maken, namelijk bijdragen aan de zelfstandigheid en een fijn leven van anderen. Tijdens de opleiding leren wij je om het beste uit jezelf te halen. Daar komt bij dat het een BBL opleiding is. Dat heeft voordelen. Je krijgt al tijdens de opleiding salaris. Na de opleiding ben je gespecialiseerd in werk waar veel vraag naar is, met volop mogelijkheden in de toekomst. Je krijgt ook gegarandeerd een mooie baan bij Pantein.

Schrijf je meteen in!

Welke vooropleiding heb je nodig voor Verzorgende IG?

Om de opleiding te volgen heb je minimaal een vmbo-opleiding nodig, of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 (vwo mag ook).

BBL opleiding: werken en leren met baangarantie

De opleiding Verzorgende IG duurt 3 jaar. Het is een BBL opleiding, een beroepsbegeleidende leerweg, mét baangarantie. Dit betekent dat je vanaf het eerste moment een betaalde baan bij Pantein hebt, in een van onze wijkteams of op een van onze locaties.

Tijdens de opleiding volg je één dag per week les*. Je leert alles over de theorie, die je vervolgens meteen in je werk kunt toepassen. Je wordt dus razendsnel een echte Pantein ‘zorgspecialist’!
* het Summa College (in Eindhoven), het Koning Willem 1 College in ’s-Hertogenbosch, Oss of Veghel of het ROC Nijmegen of Venray.

Verzorgende IG (niveau 3)

Altijd fijn werk

Je hebt misschien gehoord van de toenemende vergrijzing in Nederland. Het betekent dat er de komende jaren steeds meer ouderen komen. Er komt dus ook steeds meer vraag naar Verzorgenden IG om zorg te verlenen. Met een baan als Verzorgende IG zit je voor de toekomst goed. Je kunt overal terecht: in de (wijk)zorg, zorgcentra en het ziekenhuis.

Dit ga je doen

Als je de opleiding Verzorgende IG hebt afgerond, kom je terecht in een afwisselende wereld zonder sleur. Je helpt cliënten thuis, in het zorgcentrum of ziekenhuis. Het is jouw taak om te ondersteunen bij dagelijkse bezigheden, zodat ze zo zelfstandig en fijn mogelijk kunnen leven. Je helpt cliënten bijvoorbeeld met hun persoonlijke hygiëne, zoals wassen, douchen en tandenpoetsen. Waar nodig help je ook met andere werkzaamheden, zoals eten, opstaan en naar bed gaan, en aan- en uitkleden.

Ben je bij de cliënt, dan is het belangrijk dat je goed observeert. Je merkt op als bepaalde dingen minder goed gaan. Bijvoorbeeld dat de cliënt de post niet meer opent, de kleding steeds vervuiler raakt of dat de cliënt zich terugtrekt. Je gaat op zoek naar de oorzaak, en probeert ervoor te zorgen dat het weer beter gaat. Dat regel je in het zorgplan dat elke cliënt heeft. Het is dus belangrijk dat je je goed kunt inleven. Je kunt natuurlijk ook de hulp inroepen van je collega’s.

Overleggen met mantelzorgers

Je geeft ook raad aan de mensen in de directe omgeving van de cliënt, denk aan familieleden of kennissen. Dit zijn de mantelzorgers. Jouw doel is altijd om eraan bij te dragen dat de client zo zelfstandig mogelijk kan leven. Samen probeer je dat voor elkaar te krijgen.

Dit bieden we jou:

Dit vragen wij van jou:

  • je bent minimaal 18 jaar;
  • je vindt het niet erg om onregelmatig te werken: overdag, maar bijvoorbeeld ook in het weekend of in de avond of tijdens feestdagen;
  • je bent goed in aanpakken en vindt het een uitdaging om samen te werken;
  • je hebt een rijbewijs en de beschikking over een auto;
  • je bent in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Wat is het verschil tussen Verzorgende, Verzorgende IG en Verpleegkundige in de zorg?

Ze lijken op elkaar, maar verschillen in niveau:
De Verzorgende heeft niveau 2, de Verzorgende IG heeft niveau 3. De Verzorgende IG mag meer verpleegkundige handelingen verrichten, zoals injecties zetten. Verzorgenden mogen dit niet. De Verpleegkundige in de zorg heeft een baan op niveau 4. Deze heeft nog meer verantwoordelijkheden dan de Verzorgende IG.

Ben jij geschikt voor dit werk?

Natuurlijk willen wij graag vooraf weten of je geschikt bent voor de opleiding en een baan als Verzorgende IG bij Pantein. Voor je aan de opleiding begint testen we of je geschikt bent.

Wil jij de stap naar jouw toekomst zetten? Schrijf je nu in!

Niet zomaar zorg

Bij Pantein hebben we alles in huis om de beste zorg te bieden aan de inwoners van Noordoost-Brabant en Noord-Limburg. We verlenen zorg aan huis, hebben verschillende zorgcentra en een ziekenhuis. We werken ook nauw samen met ziekenhuizen in de regio waaronder het Radboudumc, en de Sint Maartenskliniek. Ook werken we samen met partners in de wijk zoals de huisartsen, welzijnsinstellingen, onderwijs, bedrijven en gemeenten. Dus niet zomaar een organisatie!

Wil je meer weten? Neem contact met ons op via 06 – 23 91 38 09 of vul onderstaand formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Max. bestandsgrootte: 10 MB.

“Je bent nooit te oud om te switchen van baan”

Bayram , BBL leerling verzorgende IG

“Ik ben 49 jaar en werkte 28 jaar in een logistieke functie in een ziekenhuis....

Bekijk de video