Omscholen naar de zorg is een geweldige manier om een zinvolle carrière te starten. Steeds meer mensen overwegen deze stap. Ze willen graag bijdragen aan het welzijn van anderen. Toch is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Hier zijn belangrijke punten om mee te nemen bij overstap naar zorg. Lees je mee?
Werken in de zorg draait om mensen helpen. Het gaat om dagelijks een verschil maken. Het is een sector waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Het is ook een sector waar je nooit zonder werk zult zitten. Maar, het is een beroep dat veerkracht, empathie en een flinke dosis doorzettingsvermogen vraagt. Denk goed na over waarom je deze stap wilt zetten. Vraag jezelf af of werken in de zorg bij je past. Past het bij jouw persoonlijkheid en waarden?
Ben je benieuwd hoe het is om in de zorg te werken? Lees dan het verhaal van Kim. Zij liep een dagje mee in de thuiszorg en ontdekte toen haar passie. “Je staat er nooit alleen voor!” aldus Kim.
De zorg is een breed veld met verschillende werkgebieden. Wil je werken met ouderen in een verpleeghuis? Wil je jongeren begeleiden? Misschien wil je wel aan de slag in een ziekenhuis. Elk werkveld heeft zijn eigen uitdagingen. Daarmee vereist elk werkveld verschillende vaardigheden. Oriënteer je goed, zodat je een opleiding kiest die past bij jouw interesses en talenten. Meeloopdagen of informatiebijeenkomsten in de zorg kunnen je hierbij helpen.
Als je kiest voor omscholing naar de zorg, zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden. Dit hangt af van je vooropleiding en ervaring. Bij Pantein bieden we BBL-trajecten (Beroeps Begeleidende Leerweg) aan. Tijdens deze trajecten ga je één dag per week naar school. De rest van de week doe je praktijkervaring op.
Bij Pantein ontvang je tijdens je BBL-opleiding een salaris. Dit is aantrekkelijk voor zij-instromers. Een salaris maakt het financieel haalbaar om de overstap te maken. Je salaris is conform de cao VVT of Ziekenhuis. Dit hangt af van de plek waar je werkt.
Wil je weten wat de arbeidsvoorwaarden zijn bij Pantein? Dat snappen we.
Elke zorgopleiding heeft eigen toelatingseisen. Voor een opleiding tot Helpende Plus is bijvoorbeeld een VMBO-diploma vereist. Terwijl je voor Verzorgende IG een MBO 3-diploma nodig hebt. Je moet vaak ook flexibel inzetbaar zijn en in wisselende diensten willen werken. Dit betekent dat avond- en weekenddiensten mogelijk zijn. Verder is een Verklaring Omtrent het Gedrag(VOG) vereist, omdat je met kwetsbare groepen werkt.
Omscholen naar de zorg betekent vaak een intensief traject. Je gaat weer leren, en tegelijkertijd werken. Dit kan veel vragen van jezelf en je omgeving, zeker als je een gezin hebt. Een goede balans tussen werk, studie en privé is essentieel om het traject succesvol af te ronden. Bespreek je keuze daarom met familie en vrienden. Zo verzeker je jezelf van voldoende steun in je omgeving. Bij Pantein krijg je uiteraard begeleiding. Bijvoorbeeld van praktijkbegeleiders en een ervaren collega.
Een van de grote voordelen van werken in de zorg is de hoge vraag naar zorgpersoneel. Hierdoor heb je baangarantie en mogelijkheden om door te groeien. Na het behalen van je diploma kun je verder leren of specialisaties volgen. Bij Pantein bieden we diverse mogelijkheden voor persoonlijke groei en scholing, omdat we geloven in de kracht van voortdurende ontwikkeling!
Omscholen naar de zorg is een grote beslissing die veel voordelen biedt. Het biedt echter ook de nodige uitdagingen. Door goed voorbereid te zijn en te weten wat je kunt verwachten, vergroot je de kans op een succesvolle overstap. Bij Pantein helpen we je graag om de juiste keuze te maken. We begeleiden je gedurende het gehele omscholingstraject.
Neem contact met ons op via onderstaande button. Ontdek hoe jij kunt omscholen naar de zorg bij Pantein!
Contact