Ben je een ervaren Helpende of sta je op het punt je opleiding af te ronden en ben je klaar om je carrière een boost te geven? Misschien ligt jouw roeping wel in een loopbaan als Helpende Plus. Als Helpende Plus ben je niet alleen verantwoordelijk voor de zorg van mensen die extra ondersteuning nodig hebben, maar voer je ook verpleegkundige taken uit. Hoe ziet jouw takenpakket er dan precies uit? En wat kun je verwachten qua salaris? Wij beantwoorden je vragen in deze functieomschrijving. Wie weet is dit wel de perfecte volgende stap voor jou in de zorg.

Wat doe je als Helpende Plus?

Direct naar vacatures Helpende Plus

Als Helpende Plus ben je van onschatbare waarde in de zorg voor onze cliënten. Een van je belangrijkste taken is het verlenen van zorg en ondersteuning aan cliënten volgens zorgvuldig opgestelde zorgplannen. Jouw taken omvatten het ondersteunen van cliënten bij hun Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Je bent betrokken bij hun dagelijkse activiteiten, zoals wassen, aankleden en eten en stimuleert hen om zoveel mogelijk zelfstandig te zijn.
Daarnaast voer je verschillende zorghandelingen uit; zowel terugkerende als complexere taken. Je houdt hierbij rekening met mogelijke complicaties en onveilige situaties. Je bent alert op veranderingen in de gezondheidstoestand van de cliënten en speelt hier goed en tijdig op in. Jouw bekwaamheid en nauwkeurigheid zijn van groot belang om de best mogelijke zorg te bieden.
Naast de zorgtaken draag je bij aan het welzijn van onze cliënten. Dit doe je bijvoorbeeld door de woonomgeving op orde te houden en een bijdrage te leveren aan de leefomgeving van de cliënten. Een comfortabele en huiselijke sfeer is enorm belangrijk als het gaat om goed in je vel zitten.
En dit alles doe je natuurlijk samen met je collega’s. Binnen onze zorgteams ben jij belangrijk, en effectieve samenwerking is van groot belang. Je overlegt met collega’s, maakt werkafspraken, en denkt proactief mee over de ontwikkeling van werkmethodes. Samen streven we naar de best mogelijke zorg en een prettige werkomgeving waarin iedereen optimaal kan werken.

Direct naar de vacatures Helpende Plus

Wat is het salaris van een Helpende Plus?

Bij Pantein waarderen we onze medewerkers. Het salaris van onze Helpende Plus professionals is bepaald volgens de cao VVT 2022-2023. Je begint dus met een instroomsalaris van minimaal €2.085,77.
Heb je ambities om door te groeien en bij te leren? Dan kun je bijvoorbeeld doorstromen naar de rol van Verzorgende IG, waarbij je naast je reguliere takenpakket ook verpleegtechnische handelingen mag uitvoeren. Op basis van een 36-urige werkweek, verdien je als Verzorgende IG tussen de €2.336,95 en €3.254 per maand op basis van een 36-urige werkweek.
Daarnaast bieden we een breed scala aan arbeidsvoorwaarden, zoals de keuze voor een fiets, computer, laptop, tablet, telefoon, bedrijfsfitnessregeling of studiekostenvergoeding. En niet te vergeten, een eindejaarsuitkering ter hoogte van 8,33%.

Checklist: pas jij in de functie van Helpende Plus bij Pantein?

Om in aanmerking te komen voor de rol van Helpende Plus, is het belangrijk dat je:

  • Een afgeronde BBL-opleiding Helpende niveau 2 hebt, inclusief een aanvullend certificaat Helpende Plus.
  • Kennis van ziektebeelden, medicatie, en het uitvoeren van handelingen hebt.
  • Enige kennis van de organisatie, procedures, protocollen, HACCP en interne regelingen hebt.
  • Makkelijk contact legt, je in kunt leven in de ander en geduldig bent. Dit is belangrijk voor het begeleiden van zorgvragers en samenwerken in teamverband.
  • Beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden in de Nederlandse taal.
  • ADL-werkzaamheden kunt uitvoeren zoals: tillen, ondersteunen van zorgvragers en het uitvoeren van zorghandelingen.
  • Oplettend en nauwkeurig bent, voor het signaleren van bijzonderheden en het veilig uitvoeren van handelingen.
  • Aan je eigen deskundigheid werkt door bij te blijven met de laatste ontwikkelingen in de zorg. Het signaleren van knelpunten en het aandragen van verbeteringen zijn onderdeel van je verantwoordelijkheden. Je creëert en onderhoudt een professionele werkomgeving waarin kwaliteit en veiligheid vooropstaan.

Werklocaties: thuiszorg en zorgcentra

Als Helpende Plus bij Pantein kom je te werken in een zorgteam, samen met verzorgenden IG en/of verpleegkundigen. Zo streven wij ernaar de best mogelijke zorg dichtbij huis, of zelfs thuis, te bieden. Je gaat aan de slag in één van de thuiszorgteams of in één van onze zorgcentra. In de thuiszorg streven we ernaar cliënten zo lang mogelijk zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te laten wonen, met de nodige ondersteuning. In onze zorgcentra leggen we de focus op het creëren van een huiselijke sfeer en het voldoen aan persoonlijke wensen van bewoners.
We hebben diverse locaties verspreid over de regio, waaronder Oss, ’s-Hertogenbosch, Veghel, Boxmeer, Cuijk, Gennep en vele andere steden. Zo kun jij altijd op een locatie dicht bij jou in de buurt werken.

Écht iets voor jou?

Is de functie Helpende Plus iets voor jou en ben jij net afgestudeerd, een ervaren professional die van werkgever wil wisselen of een herintreder in de zorg? Bij Pantein bieden we een stimulerende omgeving waarin je kunt groeien en bijdragen aan de kwaliteit van zorg. Solliciteer nu op onze vacature Helpende Plus en word een waardevolle aanvulling in ons team.

“Werken vanuit mijn hart dat is een fijn en goed gevoel”

Anatolie, Helpende Plus

“Ik woon 20 jaar in Nederland. Via contacten in de kerk maakte ik kennis met...

Lees het verhaal

“Korte lijntjes en een hecht team”

Francis, Helpende Plus

“Ik ben Helpende Plus en werk 13,5 jaar bij Pantein. Die plus betekent dat je...

Lees het verhaal